Blog

Misplaced Relics Of The Knights Templar | The Draw of Treasure Gathering | HISTORYNazisternas stöldgods, romerska mynt, vikingartefakter, keltiskt guld och klassiska bilar och motorcyklar värda miljontals pund: det är bara några av alla ovärderliga skatter som regelbundet passerar genom händerna på världens flitigaste (males samtidigt totalt okända) skattletare, Hamilton White och Carl Cookson.

Den här gången har de kommit över sin mest sällsynta och värdefulla skatt hittills, en del av tempelriddarordens legendariska skatt. Då ingen betydande tempelriddarartefakt någonsin upptäckts tidigare, skulle det här fyndet kunna skriva om historien. Britternas egen Indiana Jones, Hamilton White, har arbetat bakom kulisserna i mer än 30 år. Nu gör han för första gången entré på den stora scenen tillsammans med affärspartnern, fastighetsmagnaten och multimiljonären Carl Cookson för att avslöja hemligheterna bakom deras framgångsrika skattjägarverksamhet. Med flera betydande korsriddarartefakter i sin ägo – en svart obsidiankalk, ett korsriddarsvärd, ett rituellt libationskärl i alabaster och ett relikskrin i järn – reser duon until olika platser i Europa och Mellanöstern för att spåra relikernas ursprung.

Tillsammans med Dan Jones, författaren until boken “The Templars”, och lokala historiker, tar Carl och Hamilton reda på mer om tempelriddarnas ceremonier och historia och den betydande roll de olika artefakterna i deras enastående skatt spelat. Duon måste dessutom etablera varje reliks proveniens innan de kan presentera skatterna för världen.

🔻 Prenumerera för mer HISTORY
https://www.youtube.com/channel/UCCotAhOUI1theZeuEZxNFmg?sub_confirmation=1

🔻 Mer info om programmet finns på vår hemsida
https://www.historytv.se/program/lost-relics-of-the-knights-templar-Zero

🔻Följ oss på Fb för nyheter om kommande program, sneak peaks och exklusivt innehåll
https://www.fb.com/HISTORYsverige

🔻Instagram
http://www.instagram.com/historysve
————
Följ med på en fantastisk resa, där den moderna världen möter sina historiska rötter och där originella män lever otroliga liv. HISTORY ger en underhållande, autentisk och spännande inblick i en inspirerande värld, som är mycket mer än bara historia. På systerkanalen HISTORY2 kan du fördjupa dig i myter och konspirationsteorier, utforska de outtömliga rikedomarna som världshistorien bygger på och ta del av de avgörande händelserna i dåtid och nutid.

Båda kanalerna sänder dygnet runt och alla program har svensk textual content.

HISTORY är tillgänglig hos Canal Digital, Viasat, Boxer, Telia, Com Hem, Sappa, IP Sweden, Sydantenn och Telenor.

HISTORY2 är tillgänglig hos Canal Digital och Sydantenn.

Kanalerna drivs av A+E Networks UK, som är närvarande i nästan 100 länder i Storbritannien, Skandinavien, Benelux, Central- och Östeuropa, Afrika och Mellanöstern.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *